SalesOnline Logo

SMG14005 SalesStore Banner Klantwaarde

VI lanceert nieuw online nieuwskanaal

voetbalVoetbal International lanceert een nieuw online nieuwskanaal voor abonnees. 

De online service VI Premium levert rijke content, zoals verhalen en rubrieken uit het weekblad, nieuwe columns, video’s en foto’s. Softwarebedrijf GX Software heeft, als leverancier van het contentmanagementsysteem (cms) XperienCentral waarmee VI zijn online kanalen aanstuurt, geholpen bij de realisatie van VI Premium.

Naast content biedt VI Premium ook de mogelijkheid voor abonnees om met de redactie te communiceren over inhoudelijke zaken. Abonnees kunnen zo bijvoorbeeld laten weten aan welke onderwerpen meer of minder aandacht mag worden gegeven. GX Software richtte voor VI een proces in waardoor de content van het papieren blad automatisch wordt ingeladen in het cms van VI. Omdat de redactie daarna alleen de geladen content nog in de goede opmaak hoeft te zetten, bespaart dit veel tijd.

Exclusieve content
Ook ondersteunt XperienCentral VI bij het ontsluiten van exclusieve content voor de abonnees van VI Premium. In het cms definiëren redacteuren doelgroepen, zoals abonnees, ingelogde bezoekers of niet-ingelogde bezoekers waaraan inzagerechten toegekend worden. Ook maakte GX Software het formulier waarmee nieuwe abonnees zich kunnen aanmelden.
Naast de online dienst en het tijdschrift beschikt VI, een onderdeel van WPG Uitgevers, over verschillende nieuwskanalen, zoals een (mobiele) website, een (papieren) tijdschrift, boeken, een televisieprogramma, apps, social media en webradio en webtelevisie. Een lidmaatschap voor de online dienst kost 7,99 euro, abonnees van het weekblad hebben gratis toegang.