Van interimmer naar commercieel directeur!

SalesSpot werkt voor een breed scala aan B2B bedrijven om hen met hun salesprocessen te ondersteunen. Vaak doen we vergelijkbare werkzaamheden voor klanten, maar toch is iedere klant weer uniek. Dat maakt ons vak ook zo mooi. Om jullie een inkijkje te geven in verschillende samenwerkingen en onze werkwijze, delen wij regelmatig een klantcase. Want wist jij dat wij ons ook bezig houden met werving en selectie? Rob Hakvoort, ondertussen, commercieel directeur bij Facility vertelt je daar meer over!

 

Facility

Voordat wij beginnen is het natuurlijk ook wel leuk om te lezen wat Facility precies doet! Facility is jouw partner in facilitaire oplossingen. Hun 180 medewerkers helpen bedrijven door het hele land met zowel kleine als grote facilitaire vraagstukken. En dat allemaal met een persoonlijke aanpak. Dit doen ze door de juiste mensen op de juiste plek te zetten,  maar ook advies en trainingen te geven om het beste voor jouw bedrijf naar boven te halen. Met al ruim 30 jaar ervaring weten zij wat nodig  is om een goede klant- en pandbeleving te realiseren. In alles wat ze doen garanderen zij continuïteit, flexibiliteit en professionaliteit. Zij bewegen mee met de organisatie en zorgen dat alles goed is geregeld!

 

Waar liepen jullie tegenaan?

SalesSpot schakel je in, omdat je ergens tegenaan loopt. Je kan wel wat hulp gebruiken. Zo ook Facility! In 2016 was Facility op zoek naar een interimmer die de functie commercieel manager op zich kon nemen. Zij zochten iemand die na het vertrek van de commercieel directeur en eigenaar, structuur in het sales apparaat kwam brengen en tegelijkertijd direct de omzet liet groeien. Er was een commerciële boost nodig! Maar waar en hoe ga je de perfecte match vinden?

 

Facility en SalesSpot

Het was duidelijk wat er binnen de organisatie nodig was, maar wie kon deze rol het beste vervullen? De juiste persoon vinden is zo makkelijk nog niet. En daar kwamen wij aan te pas! Een van de accountmanagers had goed contact met Steef. Zij had gevraagd of Steef wilde helpen zoeken naar de juiste oplossing. En dit heeft hij gedaan! Steef heeft Rob benaderd en Rob omschreef het als volgt: 

Steef heeft mij toen benaderd en vanuit daar ben ik gestart als interim commercieel manager. Een gouden match bleek later!”

 

 

 

 

Klantcase Facility

Aan de slag

Rob ging aan de slag om de groei weer terug te brengen bij Facility. Op het moment dat Rob als interimmer aan de slag ging, was de groei al een tijdje aan het stagneren. Hoe hij dat wilde veranderen: blind er in gaan en kijken wat er gebeurd. Hij heeft een topsport verleden en wil elke wedstrijd winnen, zo ook deze!

En dat niet alleen, hij deed ook het volgende:

“We hebben vooral focus aangebracht, weggehaald wat niet relevant was, het simpel en begrijpelijk voor een ieder gemaakt. Goede energie en de topsportmentaliteit letterlijk doorgevoerd op kantoor.”

 

De resultaten🚀

Rob is hard aan het werk geweest om natuurlijk mooie resultaten met en voor Facility te behalen. Of dit ook gelukt is? Wij denken allemaal van wel want dit is wat Rob nu doet binnen Facility:

“Na een succesvol jaar hebben we in overleg besloten dat ik per januari 2018 het aandelenpakket van mijn voorganger over zou nemen. Zo werd ik Commercieel Directeur/Eigenaar vanaf dat moment en dat ben ik nog steeds.”

Ook is Facility weer gaan groeien en dat terwijl de groei al een tijd stagneerde! Lekker bezig Rob!

 

Rob zijn ervaring!

Voordat Rob bij Facility aan de slag ging, werkte hij al als interimmer. Vanaf juni 2014 tot en met januari 2018 heeft hij diverse interim opdrachten vervult. Hiërarchie was niets voor hem, hij wilde het zelf doen en zocht naar afwisseling. Dit vond hij toentertijd in interim werk. Hij wilde liever een korte periode impact maken en dan weer door, dan bij een bedrijf blijven hangen en steeds minder impact kunnen maken. 

Toen Facility op zijn pad kwam veranderde dit echter. Hier kon hij impact blijven maken en blijven doen wat hij leuk vindt. 

Over zijn ervaring bij Facility vertelde hij het volgende:

“De eerste periode bij Facility was top, er lag een prachtige uitdaging, de samenwerking met diverse collega’s was fantastisch en ik was/ben een goed duo met de algemeen directeur Chris Kluijtmans.”

 

Ben jij een interimmer en op zoek naar nieuwe opdrachten. Of ben jij juist op zoek naar een interimmer? Neem dan eens contact met ons op en wie weet maken wij weer zo’n succesvolle match als die van Rob en Facility!